lördag 10 maj 2008

Rosa träd!

Utanför mitt jobb, står en rad med körsbärsträd (tror jag). Stora och vackra som de är året runt, men just nu är de helt otroliga!! Helt översållade med stora rosa "blombollar". Det dröjer några dagar och sedan räcker det med att det vindar i lite, lite grann, så snöar de rosa blombladen ner och lägger sig som ett rosa "snölager" på marken under. Det kan tom bli små rosa drivor här och var... Häftigt!
Det ser nästan ut som om någon lagt en dag (eller två) på att göra blommor av ljusrosa silkespapper, som sedan surrats fast i trädet... :-)

Nästa träd finns hos våra grannar. Ett stor, fin Magnolia! Varje år blommar den rikligt, med stora rosa blommor! Jättefin! Jag skulle också vilja ha en Magnolia (tror du har helt rätt, svärmor!) och får väl se om jag får med mig maken på samma linje...


Hoppas ni alla njuter i det vackra vädret!
Kram Graadskan

10 kommentarer:

Mia sa...

Jag håller med!!! De japanska körbärsträden är superfina och Magnolior är världens vackraste träd, när de blommar. Kram

Vaniljdrömmar sa...

Vilka vackra bilder, hade ett japanskt körsbärsträd en gång.
Ha en fin dag!
Kram Helene

Annika sa...

Hjälp vilka vackra träd!! Tror jag
sett såna en gång förut när vi passerade Halden. Har för mig att gatorna var kantade där också.
Vilken lyx att kunna se detta när man jobbar. Härliga bakverk Du visar, man blir ju riktigt fikasugen. Kommer att fräsa förbi nästa fredag på väg till Ullared så då är det bäst Du håller i hatten. Kram Annika

Karin B sa...

Förlåt att jag inte svarat... Det har varit lite mycket. Stämplarna kommer från October afternoon och jag fick dem i ett månadspaket så jag vet inte vem som har dem "lösa". Hoppas du hittar dem! Annars får jkag väl stämpla upp några...

jess sa...

Hej, kikat runt i din blogg och oj vad duktig du är! jag är bara så imponerad av tårtor och kort och inrednig och... ja alltihop, kommer att kika in här ofta ; )

Vitfärg, romantik och rosor sa...

Hej.
Det är alltid kul med nya besökare. Vilken fin blogg du har och jag måste säga att nyckelpigan (tårtan) är eller ska jag säga var helt underbar. Mycket fina träd du visar.Ha det gott.
Kram Annika

Annika sa...

Härliga bilder! Ja visst är det kul med trädgård och all annan inspirerande inredning. Du har en härlig blogg, jag kikar gärna in någon mer gång! /Annika.

Karin B sa...

Nja... Jag syftade snarare på att du frågade mig för ett tag sedan. Samma fråga ;-)

Linda - www.knorrigt.com sa...

Tack!! :) Visst är körsbärsträd vackra, helt underbara! Såg din nyckelpiga längre ner och WOW säger jag bara, så fantastisk!

Kram

Moa sa...

Magnolior är nog det finaste som fiinns! Eller det tyckte jag i alla fall innan jag såg det andra fina trädet. Kram