söndag 20 december 2009

Snö!!

Nu snöar det till och med hos oss!! UNDERBART!
Var bara tvungen att springa ut och fota lite, för en sån här syn är inte så vanlig i dessa regioner, så det gäller sannerligen att passa på!



Denna fjärde advent har varit så mysig!
Började med lugn frukost och fyra tända ljus (såklart!). Vi har fixat och donat här hemma, fått hit svärföräldrarna och sedan har mannen och jag ätit på restaurang innan vi var och tittade på Eddie Izzard på Scandinavium - så skoj!! Vi har skrattat och skrattat - han är helt fantastisk!



Känner att det mesta inför julen är under kontroll nu, så jag kan (snart) slappna av helt och hållet!

Snöiga kramar från mig!

Tänt var det här!!

Idag eldade vi i kaminen i sovrummet för första gången!!
Allt har varit klart ett tag, bortsett fran gnistskyddet på golvet, som av någon konstig anledning inte införskaffats förrän nu... När jag väl kontaktade plåtslagaren i närheten fick jag det på två timmar!



Vi kröp upp i sängen allihop och myste tillsammans framför elden!
Nästa tillfälle blir på julaftons morgon.
Vi har varit lite fundersamma till hur varmt det skulle bli av kaminen, men det var inte alls farligt. Vi kanske inte ska elda i den precis innan vi lägger oss, men annars funkar det fint! Hur mysigt som helst!!

Idag har vi tagit in och klätt granen, pyntat lite här och var. Jag har klätt en ljuskrona som jag hängt över soffbordet, ska nog dekorera den lite mer. Visar bilder senare!

Men nu är det dags att sova!
Hoppas ni alla får en mysig fjärde advent!
Kram och godnatt!

tisdag 15 december 2009

Rimfrost och rådjur...

Igår när vi vaknade snöade det! Väldigt mysigt! Ända tills jag upptäckte att termometern stod på plus två... Det är verkligen den stora nackdelen med att bo i denna del av vårt avlånga land. Dessa milda vintrar... Suck!

För någon vecka sedan hade vi istället väldigt kallt, utan snö, men med massa RIMFROST!! Rimfrost i kombination med sol är så vackert!








Här hemma ser vi rådjur på ängarna nedanför huset så gott som varje dag och det är så fridfullt på något vis. För ett par veckor sedan blev det dock lite FÖR mysigt, när de hittade fram till vår ytterdörr... Visste ni att rådjur gillar murgröna? Eller jag ska kanske säga ÄLSKAR murgröna... De har smaskat i sig rubbet!
Får trösta mig med att det var dags att julpynta lite vid dörren...

Nu ska jag gå ner och fixa det sista med julkorten, som ska i lådan idag!!

Kram till er!!