måndag 12 januari 2009

Om att ta saker för givna...

Igår eftermiddag slutade vår vattenpump fungera. Bara sådär.
Vi bor på landet, så vi har egen brunn, vilket såklart ställer till det just nu.
Hade vi haft kommunalt vatten, hade det varit någon "annans" problem...

I vilket fall, så innebär detta att vi just nu inte har något vatten i kranarna. Samma sak när vi har strömavbrott - förutom att vi kan göra allt annat nu (som att använda allt som går på el...)
En baggis att klara sig utan vatten ett kort tag, men jag inser nu hur ofta man faktiskt använder vatten utan att tänka på det.
Sedan jag kom hem idag hade jag behövt vatten till att:

-spola i toaletten
-tvätta händerna
-vattna blommor
-skala potatis
-tvätta händerna
-koka potatis
-skölja disktrasan
-spola av disk
-köra en diskmaskin
-dricka
-fylla vasen med tulpaner
-köra en maskin tvätt
-borsta tänderna

Säkerligen fler saker jag skulle gjort om jag kunnat, men som nu får vänta tills jag kan. Suck!
Så, ni som har vatten i huset, ta det inte för givet - NJUT av det!
Imorgon får jag duscha på jobbet...

För att inte deppa ihop alldeles, blev det kladdkaka till efterrätt - mums! Tror man uppskattar efterrätt mer på en helt vanlig vardagskväll, än på exempelvis en lördag. Särskilt om man redan tycker synd om sig själv kanske?Som ni ser har jag "bröat" formen med havregryn istället för ströbröd. Det är ett riktigt bra tips, som förutom att vara jättegott, gör att kakan känns lite nyttigare! Eller hur!

Nu ska jag gå ner och fortsätta virka på min lilla filt, så att jag kan börja sticka snart!!Kram!

11 kommentarer:

kardemumma sa...

Näe,stackars dig. Jag hoppas att det inte blir en långdragen historia. Och du - den kladdkakan den var du värd tycker jag!
Kramar C

Mia sa...

Ja, stackars er... Hoppas det löser sig snart. Strumporna ser jättefina ut, jag blir sugen jag med på att sticka jag med. Nu ska jag njuta av en riktigt varm dusch... Kram

Marina sa...

Det där känns igen! Vi har också egen brunn och jag har en känsla av att sånt alltid händer oss en fredags eftermiddag eller vid helg på annat sätt. Då när man itne får tag i någon som kan fixa så lätt. Men vi har inte avlidit ännu så länge, de gånger det hänt alltså.
Klart man ska unna sig lite vardagslyx som fika. Jag är inne på att baka släta bullar till semlor emn kom fram till att inte alla är hemma i kväll så det får bli i morgon i stället. Kram och lycka till med vattnet.

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så skoj att du hittade till min blogg. Tack för den snälla hälsningen!

Ja du...det där att plötsligt inte ha vatten. Det är som du säger - man använder det till så mycket mer än man tror. Hoppas det löser sig snart!

Ha en riktigt fin tisdag!

Anonym sa...

Visst är vi bortskämda! Jag är glad över att bo inne i stan, aldrig några problem med vatten eller ström. Inte ens när Gudrun härjade hade vi strömavbrott. Fast ett hus på landet är ju som att leva i en drömvärld, när det finns vatten då förstås ;o)

/ Anna

Zara sa...

Hoppas det löser sig snarast! Tvätta händerna vill man ju åtminstone kunna göra eller vad som helst som är självklart när man har vatten i kranen. En tyckasynomsig kaka är alltid gott att njuta av mitt i veckan! Lycka till! Kramar,Zara

Ika sa...

Vi har egen brunn och efter att grannen sprängde en sommar fick vi lite problem själva så jag vet hur det är. Dock har vi en egen pumpkille så vi brukar få snabb hjälp.

Hjärtat Mitt sa...

Usch ja, det är verkligen trist.
Vi hade samma problem för två jular sedan. Jag stod i duschen på julafton när vattnet lade av.
Hur mycket hjälp finns det att få en sådan dag? Och vi som skulle vara hemma hos oss. Det blev till att hämta vatten hos grannen och använda till allt.
Vi fick ha det så i nästan en vecka innan de kom på vad som var fel :(
Det går ju, men allt blir lite bökigare.
Så hoppas tt det löser sig snabbt.

Vilken ljuvlig filt du håller på med.

Kram Mari i Marieholm

Annika sa...

Vet precis hur du har det... här blev det läcka o allt som kommer efter det.... grävning o reparationer.....:( vi får hoppas att det löser sig.... virkad filt är snyggt.... appropå strumpor.... inte svårt att sticka med 2 färger bara man tänker på detta: inte hålla garnet för stramt.... o att "tvinna" garnet omvarann om det blir för långa avstånd mellan maskorna.... har själv sneglat på dessa skönheter ja med.... Kram Annika

Millas hem sa...

Jag hoppas att "vattenproblemet" inte varar för länge, för det är som du skriver, vatten behöver man till så mycket!
Tack för titten hos mig!

Kram Camilla

syster doris sa...

HEJ din lilla lantis!!!Det ÄR charmigt att bo på landet...om vattnet fungerar!!! Hoppas att ni fixar till det för er snart!
Jaa rekomenderar ett besök, det var så roligt!..hon trodde på allt i hemmet eller lantlif..men det beror ju på om dom vill ha det!
Kram Tina