måndag 1 december 2008

Skåne och Danmark - igen!

I fredagsmorse, tidigt, tidigt, tog maken och jag tåget till Malmö. Lämnade väskorna på hotellet och tog tåget igen, vidare till Köpenhamn - mysigt!
Hela fredagen strosade vi runt i butik efter butik. Shoppade lite, men njöt mest över att bara vara vi och helt fria att göra vad vi ville. Åt lunch i Nyhavn och strosade sedan vidare.

Hittade två nya butiker, som jag aldrig varit i förut. Den ena heter "Notre Dame", som ligger på Nörregade, strax ovanför Nytorv. Massa inredningsprylar och pynt, men även tyger och husgeråd.
Den andra heter "Plint" och ligger på Köpmagergade och hade i princip alla Walther&Co-saker man kunde tänka sig - UNDERBART!! Dessutom hade de massa andra fina saker...

Det var en otroligt mysig dag i Köpenhamn som vi avslutade med att strosa runt på Tivolis julmarknad. Mysigt, men inte så mycket att köpa... Mest julpyntsskräp (om ni frågar oss)...

På lördagen gick vi runt i Malmö, efter att ha avnjutit en stor och mycket god hotellfrukost i lugn och ro. Massa trevliga butiker, dessvärre mest kedjor, hann vi med. Hittade en mysig liten blomsterbutik, "Butik Botanik", där jag köpte en hjärthalmstomme. Har aldrig sett någon sådan förut och den blev SÅ fin klädd i mossa! Kolla!Hjärtat är ca en halv meter högt, så det är stort och mysigt! Just nu hänger det på skafferidörren, men jag tror det får flytta utomhus snart...

Måste sedan visa en så fin lykta som vi köpte igår, när vi var i Ulricehamn och hämtade Maja hos min mamma och pappa. Vi gick en sväng på stan och kollade in julskyltningen och äntligen fick jag besöka en butik som jag så länge velat besöka, "Hjärtat".Maken hittade denna lykta (ja, han är riktigt bra på att hitta fina saker!) och den fick såklart följa med hem omedelbart! Här pyntad med moss, ljus och ett rutigt band. Mysig, va?

Har lite annat som jag shoppat att visa er, men det får bli senare. Kanske ikväll, om ni har tur...

Kram!

2 kommentarer:

Husbonn sa...

Ville bara flika in ett litet tips till er som någon gång tänkte åka till Köpenhamn och "Notre Dame". Innanför dörren, direkt till vänster, finns en "herrbänk". Där kan trötta makar få en välbehövlig (och välförtjänt) stunds vila efter en lätt överdos av shopping.

Mia sa...

Hahahahahaha. tack för tipset "Husbonn"