lördag 20 februari 2010

Kakor så långt ögat når...

...nästan!

Idag är vi helt insnöade här hemma!
Den där halvmetern snö som meteorologerna lovade, som jag tyckte lät något överdriven, har vi faktiskt fått idag - helt makalöst!!
Det är dock väldigt mysigt och vi har fortfarande pyjamas hela familjen... :)

För att ändå göra något vettigt har jag bakat kakor. Vi ska inom kort ha kalas för systrarna Graad (slående likt systrarna Graaf...hmm!), så det är lika bra att sätta igång!

En favoritkaka (bland många) är mazarinmuffins. Superenkla och supergoda, som man verkligen inte KAN misslyckas med.





Testade för första gången att göra dem i små formar. Gjorde minimazariner till Mollys dop i somras och gillade verkligen formatet med små kakor, istället för de normalt ganska stora.
Enligt receptet ska det bli 16 st. Nu gjorde jag dubbel sats, men istället för 32 blev det 108 st!!! Många kakor blev det... ;)

Idag har vi även bokat ett antal hotellnätter i USA!
Lite längre fram i vår (om det nu blir någon vår i år...) ska vi åka och hälsa på goda vänner på andra sidan Atlanten. Dels i Chicago och dels i Atlanta och när vi ändå är där ska vi passa på att se oss omkring lite extra, så några nätter på hotell blir det.
Har fortfarande inte riktigt förstått att vi ska åka, men det ska bli hur kul som helst!! Listan på vad vi ska titta på och köpa med oss hem börjar bli låååång... Hihi!

Snart börjar melodifestivalen, å lite senare även dubbeljakten i längdskidor för herrar. Bäst att sätta sig bekvämt i soffan!

Hoppas ni får en fin kväll!

11 kommentarer:

Annika sa...

Hejsan! Hur i all världen kan 32 kakor bli över hundra!!!! :)
låter som ett bra recept det.... o en tur till staterna ska väl bli spännande... vilken lyckos du är... hoppas du har en skön helg.. Kram ANnika

Josefine Johansson sa...

Så inspirerande med bak och fina bilder. Satt och surfade på Wilton och andra kuligheter inför ert besök, ser SÅ fram emot det! Här töar det och känns nästan som våren är nära. Kram Jossan

kardemumma sa...

Åhh du har ditt roliga kvar!
Thailand var underbart!!
Vilka mumsiga kakor och om vi bodde närmare skulle jag ha kommit och fikat bums!
Ha en skön helg!
Kramar Carina

Anonym sa...

Vad gott Camilla!!
Själv gjorde jag kärleksmums härom dagen, de blev himla goda de också :o)
Jag har varit hemma med barnen hela veckan så nu är jag uppriktigt sagt himla trött på mina stökiga småpojkar. Måtte dagis vara öppet på måndag, lämnade barnen en stund på Rogers jobb i går eftermiddag för att jag höll på att få ett tokbryt. Då säger Roger till mig när han kommer hem att hans jobbarkompis hälsade att hon förstod mkt väl att jag lämnade bort barnen en stund. Just nu sitter jag i köket med min dator och fem grabbar i åldrarna 4-8 år leker krig omkring mig. Vad är det för fel med att pyssla undrar jag?!?

I alla fall tog vi pendeln till Gbg på dagen igår, jag och grabbarna. Skulle köpa mina-kånken i den underbara lila färgen. Men den fanns ingenstans, kommer in på lager om några veckor. Så jag mutade barnen med varsin leksak och Mc Donalds för att sedan tvinga in dom på Grandmas. Köpte en till Tove Adman ljusstake (för ordinariepris) och en emaljskylt med vårt husnr för halva reapriset. Så jag är nöjd! Dom hade förövrigt mkt fint, hade velat stanna längre men min tid där inne var begränsad he, he...

Ha en go helg!

Kram Anna

Karolina sa...

snälla, ta bort snön från din hemsida.
mars är en vårmånad så det passar sig inte med snö!

Graadskan sa...

Jaja!!

Karolina sa...

Seger!

Hjärtat Mitt sa...

Oj, så många kakor. Det måste både ha räckt till och blivit över, fniss.

Så roligt det låter med er resa.
Glöm inte att fotografera.

Kram Mari

kardemumma sa...

Hej sötnos!
Inga band i sikte.Jag tror deras leverans kommer i april. Självklart ska vi göra affärer ;)
Ha det bäst!
Kram

Hem och Lycka sa...

Å så gott!

kram

kardemumma sa...

Ja,nu har banden kommit hem!!
De kostar 19:- meter och det är en med äpplen och en med jordgubbar och en blommig samt en grön prickig från dom!
Hör av dig om jag ska skicka och hur mycket!
Kram Carina
Vill gärna höra hur ni har haft det i USA!!!