onsdag 21 januari 2009

Nu vill jag ha vår...

...och jag gör vad jag kan här hemma.

Idag har jag planterat i min fina jättekopp, som jag fyndade i höstas på Balders Hage. Ni känner säkert igen den från Hanna Svenssons keramikserie. Hade tänkt plantera en julgrupp i den i julas, men det blev aldrig av...

Så nu får istället krokus, scilla och pärlhyacint, alla vita så klart, trängas i koppen!!






Inte lätt att fota på kvällen, utan att använda blixt...

Blev så glad idag, när jag äntligen hittade vita pärlhyacinter! Hittills har jag bara hittat blå. Fina de också, men jag ville helst ha vita.

Imorgon ska jag köpa nya tulpaner också. Slängde ut de gamla idag, för de hade gjort sitt! Tyvärr har vi ingen källare, där tulpanerna skulle kunna stå svalt över natten, så hos oss brukar de blomma över ganska fort. Som tur är kan jag köpa nya...

Nu ska jag krypa ner under täcket och SOVA!
Godnatt!

måndag 19 januari 2009

Bloggträff till våren?



Hej alla glada (och ni andra med för den delen)!

Funderar på att dra ihop en bloggträff för alla oss som bor i Göteborgstrakten.
Så det jag skulle vilja veta, är om det finns intresse för det hos er andra?
Det är ibland lite svårt att veta vilka som bor i denna delen av vårt avlånga land, så om ni gör det (det är upp till er hur långt ni vill åka givetvis!) så kan ni väl lämna en kommentar eller maila mig (adressen finns till vänster).

Tanken är inte att det blir något gigantiskt jippo av det hela, utan snarare en träff på stan. Besöka några trevliga butiker, i förslagsvis Göteborg, och lunch/fika på ett mysigt café. Visst låter det trevligt? Det vore bra om det blev i mars någon gång, för i april väntas det smått här hemma hos oss!!

Hoppas ni är många som vill och kan!

Kram Camilla

söndag 18 januari 2009

Ett projekt klart!

Vattnet i huset är tillbaks, så det problemet är ur världen - skönt! Vi fick köpa en ny pump, för pengar som vi GÄRNA hade använt till något annat. Men, det är inget att grubbla över, när vi inte har något val.

Min förkylning sitter dock i. Har gått och snörvlat i två veckor nu... Trist! Men jag är ändå pigg, så jag ska inte klaga, det går säkert över! Hoppas jag...

Idag har jag virkat klart min lilla filt. Den blev fin. Det enda trista var att jag köpte det mesta av garnet för säkert ett år sedan, så nu när jag var tvungen att komplettera med mer garn, kom inte det nya från samma färgbad, så de skiljer sig åt en aning. Synd, men inte något att göra någonting åt. Tror skillnaden minskar med tiden. Hoppas jag...

Nu är bara frågan var jag ska ha för band runt kanten. Kollade lite på olika band som jag har hemma. Dock har jag inte tillräckligt långt av något, så jag måste köpa nytt. Men lite känsla för hur det blir får man ändå.



Detta är rödvitrutigt. Det är väldigt fint till, för det vita är samma nyans av naturvitt som garnet. Dock blir det aningens flickigt...



Detta är rutigt i beige, blått, vitt och lite rött. Det ger en mer pojkig filt - eller?
Ni ska få se mer av filten när det rätta bandet sitter i runt hela!

Filten är ju tänkt till bebisen i magen och eftersom vi inte vet vad det är, så får jag väl gardera mig. Ska se vad jag kan hitta för band för det första... Någon som vet en bra affär med många olika band?

Nu ska jag hoppa in i duschen, för familjen ska iväg på julgransplundring i eftermiddag!

So long!

måndag 12 januari 2009

Om att ta saker för givna...

Igår eftermiddag slutade vår vattenpump fungera. Bara sådär.
Vi bor på landet, så vi har egen brunn, vilket såklart ställer till det just nu.
Hade vi haft kommunalt vatten, hade det varit någon "annans" problem...

I vilket fall, så innebär detta att vi just nu inte har något vatten i kranarna. Samma sak när vi har strömavbrott - förutom att vi kan göra allt annat nu (som att använda allt som går på el...)
En baggis att klara sig utan vatten ett kort tag, men jag inser nu hur ofta man faktiskt använder vatten utan att tänka på det.
Sedan jag kom hem idag hade jag behövt vatten till att:

-spola i toaletten
-tvätta händerna
-vattna blommor
-skala potatis
-tvätta händerna
-koka potatis
-skölja disktrasan
-spola av disk
-köra en diskmaskin
-dricka
-fylla vasen med tulpaner
-köra en maskin tvätt
-borsta tänderna

Säkerligen fler saker jag skulle gjort om jag kunnat, men som nu får vänta tills jag kan. Suck!
Så, ni som har vatten i huset, ta det inte för givet - NJUT av det!
Imorgon får jag duscha på jobbet...

För att inte deppa ihop alldeles, blev det kladdkaka till efterrätt - mums! Tror man uppskattar efterrätt mer på en helt vanlig vardagskväll, än på exempelvis en lördag. Särskilt om man redan tycker synd om sig själv kanske?



Som ni ser har jag "bröat" formen med havregryn istället för ströbröd. Det är ett riktigt bra tips, som förutom att vara jättegott, gör att kakan känns lite nyttigare! Eller hur!

Nu ska jag gå ner och fortsätta virka på min lilla filt, så att jag kan börja sticka snart!!



Kram!

Fram med stickorna...

Just nu håller jag på att virka för glatta livet här hemma. Det blir (förhoppningsvis) en "tiramisufilt" till slut, som jag sett hos flera andra bloggare tidigare.

Känner att jag börjar "boa" och förbereda lite för vår kommande familjemedlem nu. Detta trots att det är några månader kvar. Å andra sidan är det ju bra att passa på medan jag orkar.
I slutet vill man ofta mer än man orkar...

När jag är klar med filten, ska jag försöka mig på att sticka ett par stumpor! Har hittat flera fina mönster hos Garnstudio och är mer än sugen på att försöka mig på att sticka med två färger - är det svårt, tro? Men väl värt ett försök, eller vad säger ni?

Nu ska jag snart åka och handla lite mat och sedan hem och laga middag. Tror jag ska lyxa till måndagskvällen med en smarrig efterrätt, det skulle nog familjen uppskatta - eller hur?!?
Tjingeling!

torsdag 8 januari 2009

Ny bästis!

Så ÄNTLIGEN har jag fått en ny bästis. Var så trött på mina gamla vänner, att de var tvungna att ersättas... Nejdå.

Jag har länge trånat efter en digital systemkamera, för jag vill verkligen lära mig att fotografera på "riktigt". Så efter att ha fått bidrag både i födelsedagspresent och i julklapp, slog jag till!



Det blev en Canon EOS 450D.

Å det är SÅ skoj att testa olika inställningar och verkligen se skillnaden. Eftersom jag inte kan så mycket (än) så har jag beställt en bra bok från Adlibris, efter rekommendationer från en god vän.



Hoppades att den skulle kommit med posten igår, men tji fick jag... Kanske idag?

Här hemma har det mesta av julen städats undan nu. Ljusstakarna och några få julsaker får hänga med någon vecka till - sedan gör jag plats för VÅREN!! Längtar...

Hoppas att alla ni där ute får ett fantastiskt 2009. I nästa inlägg ska jag fundera över mina förväntningar för året som kommer.

Tills vi "ses" igen!