söndag 23 november 2008

Kvällsfördriv...

De sista kvällarna har jag suttit framför TV´n och virkat. På vår Skåneresa gjorde vi ett stopp vid Stoff och Stil i Malmö - denna UNDERBARA tygaffär!! Där köpte jag lite ulltyg, som jag nog ska sy några hjärtan av, fina jultyger till julklänningar kanske och ett bra mönster på virkade svampar. Dels flugsvampar och en som var mer lik Karl-Johan, i några olika storlekar.

Så här blev flugsvamparna:

Himla roliga att göra och det går ganska snabbt nu när man lärt sig...
Skrev i mitt förra inlägg att jag skulle tipsa om en bok, som jag använder MYCKET nu i juletid. "Vinterns söta", av systrarna Eisenman. Har även en av deras andra böcker, "Två systrars söta", som också är en väldigt trevlig och inspirerande bok. Kan starkt rekommendera båda två!
Denna pepparkakscheescake bjöd jag på när jag fyllde år förra året. Underbart god!


Dessa trillingnötter slår Paradisaskens med hästlängder!! Å inte särskilt svåra att göra heller...


Dessa ser jag fram emot att testa, men jag har inte hittat några hårda karameller ännu... Förutom halstabletter, vilket jag inte tror vore så gott i kakor. Någon som har något tips?


Nu ska familjen bada bastu, innan vi får besök av några goda vänner!

Kram från lilla mig!

torsdag 20 november 2008

Skåne och Danmark

Lovade ju att berätta lite om vår lilla tripp till Skåne förra veckan...

M+I och jag gav oss iväg tidigt på fredagmorgon, i ösregn!! Det var riktigt busväder, inte alls något mysigt shoppingväder... Brukar inte hindra oss, men ändå!

Vid halvelva var vi framme i Helsingborg och mötte upp med vår goda vän H och hennes lille G. Första gången både M och jag träffade hennes lille 2,5 månaders kille - mysigt!
Tog färjan över till Danmark omedelbart och började besöket med lunch. Lika bra det, så att vi skulle orka med all shopping!
Sedan gick vi gata upp och gata ner. Var inne i alla små mysiga butiker och handlade lite grann.
Faktiskt inte lika mycket som vanligt, men några fina grejer blev det givetvis...

Till exempel denna ljuskrona, med tillhörande fat under.När julen är över kan man skruva bort "krondelen" och bara använda fatet - praktiskt!Köpte en liten fejkgirlang också, som jag lindat kring kronan. Är inte mycket för fejkgrejer överlag, men denna var rätt OK, tycker jag. Närmare jul tror jag ändå att jag ska göra en tunn lingonkrans istället och så ska jag givetvis sätta rosetter i något fint band runt ljusen.

I nästa inlägg ska jag tipsa om en julbakbok som heter duga!

Tjingeling!

onsdag 19 november 2008

Kakkurs!!

Många av er har både via kommentarer och mail frågat hur jag gjort mina stjärnkakor. Det är inte alls svårt, men här kommer instruktioner:

Gör två degar, en ljus och en brun.Låt degarna vila i kylen eller tom frysen en stund, så att de blir riktigt kalla. De är mycket lättare att hantera då. Skär sedan rullarna i skivor.Stansa ut valfritt mått.Byt plats.Grädda.
(Det är inget magiskt mått jag har som blir hjärtan i ugnen, jag gjorde båda delar...)Jag har använt receptet på Schackrutor från "Sju sorters kakor". Är det någon som vill ha det, kan ni maila mig på camillagraad@hotmail.com.

Nu ska jag titta vidare på Leilas jul. Har inte TV4+ längre, så det är TV4 Anytime på webben som gäller!
So long!

söndag 16 november 2008

Testbak och utmaning...

Har varit väldigt sugen på att baka ett tag nu, men inte kommit mig för det... förrän idag! Hade en idé jag ville testa, en variant på schackrutor, kan man säga... Med lite julkaraktär kanske. Inte smakmässigt alltså, utan bara rent estetiskt. (Inte ofta man pratar om estetiska kakor...) Fick idén från Martha Stewarts hemsida för länge sedan, där hon blandat olika frukter med hjälp av pepparkaksmått.

Så här blev resultatet.

Fina, va? :) Framförallt är de väldigt goda...

Sedan har jag fått en utmaning från min bloggvän Syster Doris. Jag ska berätta 7 saker om mig själv, både alldagliga och knäppa. Ska sedan utmana 7 stycken andra bloggare och länka till dem och lämna en kommentar på deras blogg för att de skall få reda på utmaningen.

Här kommer mina egenheter...

1. Jag är manisk när det kommer till att färger ska matcha. Väljer helst INTE klädnypor som inte passar ihop med tvätten. Väljer alltid det förkläde som matchar mina kläder bäst, när jag bakar/lagar mat. Tycker det är liiiite jobbigt när maken väljer kläder till barnen som inte passar ihop... (Stackarn har dessutom svårt att se färger...) Jag jobbar på det, men kan jag matcha, så gör jag det - tveklöst!

2. Ångrar MYCKET att jag inte flyttade till New York och jobbade med vad som helst när jag var yngre. Ska försöka få mina barn att göra det istället...

3. Har jobbat en hel sommar som snickare.

4. Tycker det är skoj att skriva kalligrafi, även om jag nästan aldrig gör det längre. Har till och med hållit i en kvällkurs i ämnet...

5. Drömmer om att någon gång öppna en butik med inredning, blommor i kombination med ett café. Där man kan sitta och dricka kaffe, äta underbart goda kakor/bullar och sedan köpa allt man ser runt sig. Kanske till och med möblerna... Smart att avslöja denna affärsidé på nätet, va?!?

6. Någon gång i mitt liv ska jag springa New York maraton - på allvar!!!

7. Somnar i stort sett alltid utan problem på kvällen, gärna mitt i en mening...

Det finns säkert många andra konstiga/knepiga saker att berätta om mig, men nu vet ni en del!
Vet inte riktigt vilka av er bloggare som haft denna utmaning och inte, så jag utmanar alla er som vill!!

Nu ska jag gå ner och slå in massa små, små klappar till årets adventskalender!! Yihaa!!
Imorgon ska jag berätta mer om Skåneresan och visa några små inköp jag gjort...

På återseende!!

onsdag 12 november 2008

Snart advent...

Till helgen öppnar Jul på Liseberg. Tyckte först att det var ovanligt tidigt i år, men insåg snabbt att det bara är lite drygt två veckor till första advent! Myyyyyys!!

Har letat fram mina små krukor som jag brukar ha adventsljusen i...


Bild från 3:e advent 2007, men jag tror ni fattar principen...

Ska nog försöka plocka lite mossa till helgen. Har ett projekt som jag förhoppningsvis kan dra igång på söndag... Återkommer med bilder!Längtar efter att dra fram alla jullöpare och ljus, blommor och mossa!
Kronan ovanför köksbordet är en smideskrona som min pappa gjort. Den kommer alltid upp till första advent varje år. Oftast klädd i buxbom, men ibland i lingonris. Vissa tycker att buxbom luktar illa, men jag brukar inte ha ont av det... Brukar ni?

På fredag blir det en tripp till Skåne och Danmark. Har tillsammans med min goda barndomsvän Maria, en tradition där vi åker ner till en av våra gemensamma vänner, Hanna, och hälsar på under en helg i november. Det brukar alltid bli en tur till Helsingör och någon mysig julmarknad på svenska sidan. I år lutar det åt en julmarknad nordväst om Ystad på Svaneholms slott. Ska bli så mysigt!!

Nu måste jag återgå till jobbet...

Ha det gott mina vänner!
Kram Camilla


Litet fejkäpple i mossa...