måndag 11 augusti 2008

Ta en bit rabarberkaka...

...medan du läser om Klippan och Kullen , vetja!
Den smakar ljuvligt, särskilt som den är bakad i min nyinköpta pajform från ILVA. Prickig och ganska stor. Lite grönare än vad bilderna visar...



Jo, när vi kom tillbaks till den svenska sidan, åkte vi till Klippans Yllefabrik, som ligger i Klippan (inte helt otippat kanske...). Där hade de fabriksförsäljning av alla möjliga sorters plädar, filtar, tyger, tovat m.m. Stod och höll i flera, men inget fick följa med hem, förutom en liten tovad blomma... Men har ni vägarna förbi, så är det verkligen värt ett besök. Bra priser och så mycket fint att välja på!

Min vän hade även hört att det skulle finnas en fabriksförsäljning av servetter i Klippan. Vi frågade och fick vägbeskrivning och vilket ställe DET visade sig vara! Servetter i alla dess former och färger och till inga pengar alls (nästan). Jag köpte bla kräftservetter till vår kräftskiva, 100 st för 10 kr. En hel del annat, de flesta förpackningarna kostade 5 eller 10 kr. Ganska nice!

Nog om detta och över till Kullenhalvön!
På vägen norrut hade jag bestämt mig för att Maja och jag skulle ta småvägar längs kusten, för att förhoppningsvis stöta på små smultronställen, som vi aldrig varit vid förut.
Vårt första stopp blev KA Roos (jag tror det hette så) som ligger strax söder om Domsten. Det är en charmig butik med blommor, krukor, inredning och ekologiska grönsaker och frukter.





För den med något "låg" humor fanns även denna hund till försäljning... (Ni får pausa musiken och höja ljudet!)
Maja, 4 år, skrattade så hon kiknade!!



Av den trevliga butiksinnehavaren fick vi ett tips på en annan butik vi inte fick missa, Slottsstallet. Den låg inte vid kusten, så troligtvis hade vi missat den utan tipset! Detta var en butik helt i min smak!! Ett gammalt stall som var vitmålat och inrett, med SÅ många fina saker!



Man fick gå in på gården för att komma till butiken och det var SÅ fint! Massa fina saker, men tyvärr blev det bara en zinklåda, som jag ska ha fröer i, som fick följa med hem. Ibland finns det FÖR mycket fint (se själva!) för att man ska kunna välja... Snacka om i-landsproblem!







Ett annat smultronställe som jag önskar att jag kunde tipsa er om är Flickorna Lundgren på Skäret. Vi stannade och fikade där, men med ett pris på 47 kr (!) för en kopp kaffe, så smakar det inte så gott som det borde... Dessutom var inte ensamma, ca 1 miljard getingar var där och fikade samtidigt som oss - huga! Det gällde att se vad det var man bet i...
Men platsen är otroligt vacker och en riktig idyll!!



Nu får det vara nog för denna gång, hoppas ni inte somnat!

Regniga kramar från lilla mig!

11 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka mysiga ställen ni varit på!!!

Kram!

Katta sa...

Vilka härliga ställen ni varit på, ser jättemysigt ut. Men vilket dyrt kaffe! Värre än Stockholmspriser ju.Såg din söta katt i blomlådan i ett tidigare inkägg, den är så söt och liknar en katt jag hade tidigare. Kram Katta

rosenskära sa...

Hej Camilla,

kul att läsa om platser som jag har "just runt knuten" då vi bor i Laröd vid Sofiero. KA Roos har väldigt mycket fint och Slottsstallet är en riktig favorit (men inget fyndställe...). Flickorna Lundgren besöker vi en gång vart femte år eller så, man får spara lääänge och det kan det vara värt för de har världens godaste jordgubbssaft à 65 kr/flaskan...

SKIT-rolig hund!

/Lena

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härlig tripp ni varit på. Mysiga stället och trevlig shopping...kan det bli bättre?!

Tack för kakan:)

Kram Annica

Liza i pepparkakshuset sa...

Vilka superbra tips!
Pajformen var jättefin....blir bra sugen så här på kvällen!

Kram Liza

Lily of the valley sa...

Hej! Tack för besöket inne hos mig!Vilken härlig blogg du har! Jag har själv aldrig varit i Slottstallet, bara kollat in deras hemsida. Vilken mysig tur ni gjorde! Kakan smakade MUMS:D)))
Kram Lily

Anonym sa...

Vilka mysiga ställen ni har varit på.
Tar gärna en bit rabarberkaka:-)
Ser väldigt god ut.
Ha en trevlig kväll.
Kram

Grindelunda sa...

Hejsan!
Kul att Du tittade in till mig, Du är så välkommen.
Vilken underbar pajform. Jag som älskar grönt. Kakan såg inte så dum ut heller för den delen :)

Är det så att Du också har en liten Maja? Min Maja är 7 år.

Håller med om att 47 spänn för en kopp kaffe är i häftigaste laget, men är man på upptäcktsfärd så...

Må så gott, jag återvänder gärna hit.

Kram Gunilla

Lilla Blanka sa...

Hej Camilla!

Tack för besöket och snäll kommentar! *kram*

Jag missar ibland att titta in till dig, är dålig på att skriva när jag väl tittar in..så nu tänkte jag skärpa mig :)

Började dreggla,förlåt, så fort jag tittade in här...ÄLSKAR rabarberkaka/paj/kräm..allt som har med rabarber att göra :)

Jättefin pajform, gillar när det är svängd kant sådär!

En massa mysbilder och jättebra tips på utflyktställen, tackar!

Jösses, 47 kr på en kopp kaffe..

Kram och ha en fin vecka!
Mia

Helena Dovier sa...

Ja, rabarberkakan såg verkligen smaskig ut!

Vilken resa ni hade till Skåneland och Danmark :-). Kul att läsa om alla ställen ni besökte, och även roligt att läsa om dina favoritbutiker runt Kungsbacka i de tidigare inläggen. Jag har ju inte så långt dit, så jag kanske tar mig en tur till dessa ställen någon dag.

Kram från Helena

Unknown sa...

Det är mitt favoritområde i Sverige som ni har åkt runt på, så fina platser.
Barnen har precis varit där och vandrat i Arild mm, jag hoppas på att åka dit under hösten.
Ha en mysig dag.