söndag 3 augusti 2008

Smultronställen!

Idag ska ni, kära bloggvänner, få tips om två butiker, som ni helst inte får missa!!

Den första heter Särö Trädgård.
Detta är en av Kungsbackas trevliga handelstrådgårdar (nästan alltid trevligt med handelsträdgårdar...) och den ligger inte så långt från Kungsbacka stad, utmed Säröleden.

Här finns det mesta man kan tänka sig. Både växter och inredning. Det som jag upptäckte igår, var att de har en "blomstergård", där man får låna en sax och själv plocka sig en bukett med blommor. Blommor i lösvikt helt enkelt. Svårt att säga hur många sorters blommor det fanns, men ett tjugotal, kanske. Underbart!!



Jag plockade ihop en liten vit bukett. Var lite osäker på vad det kostade, så jag tog det lugnt... Men det visade sig att det var väldigt billigt!! Dahliorna kostade 10 kr styck, men lejongapen vägdes, så de tre som jag hade plockat kostade 6 kr - tillsammans! Så totalt gick min bukett på 36 kr. Ganska billigt!!! Å vilken fantastisk idé!

Det andra stället är en liten butik hemma hos en mycket trevlig tjej, med en fantastisk norrländsk dialekt :-), Mona. Butiken heter Fjällestorps Interiör.
Här finns inredning från många av mina favoritmärken, Miljögården, White sense, Nyblom & Kollén m.fl.
Sist jag var där köpte jag två små, svarta burar i luffarslöjd, i två olika storlekar.





De kan man, som här, ha en liten blomma i eller kanske ett ljus, som har jag i den största av de två jag köpte (ej på bild). Till vintern skulle man även kunna hänga ut den med en talgboll i, så att småfåglarna får sitt...
Smidesstolen på bilden är gammal. Tror den är ett bokstöd, för den är i smide och riktigt tung!

Jag köpte även två flaskor med mineralvatten. Gillar när etiketterna ser gammeldags ut, dessa skulle man kunna ha framme bara därför!





Har ni vägarna förbi Kungsbacka, så är detta verkligen ställen värda ett besök! Båda två ligger bara ett par minuter från motorvägen, så det är ingen större omväg.

Ha nu en skön söndag!
Kram Camilla

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina bilder!! Jag ska verkligen försöka titta till de smultronställen som du tipsar om, vi kanske kan åka tillsammans?! Tack för en trevlig kväll igår, god mat som vanligt och smarrigt bakverk. Kram

Annika sa...

Vad käckt att ha blommor i lösvikt!!! Vilka mysiga ställen du hittat... flaskorna var jättesöta... kanske säljs de på andra ställen också?... Brödet doftade gott ända hit.... just nu kommer det en regnskur här.... en störtskur som bara vräker ner.... buuuu...... Kram Annika

vinklar o vrår sa...

De måste jag lägga på minnet till nästa gång man har vägarna förbi!

Har du hunnit testa citronpajen? Den är bara helt ljuvlig!! :)

Tack för din snälla kommentar hos mig!

Kram
Mia

syster doris sa...

Har tänkt åka till särö hela våren o sommaren. Nu får jag nog ändå göra slag i saken...Ä det ok att jag länkar dig??? Uppskattar verkligen din fina blogg!!!
Kram Tina

Karin i Villa Grå sa...

Måste först av allt säga att du har en underbar header - jag älskar liljekonvaljer och visst är det det du har fotat? Me like!

De där små burarna är så fina! Vem vet, kanske ser vi till att ha vägarna förbi Kungsbacka. En gång i tiden var vi sugna på att flytta just dit, men det är många år sedan nu.

Hi hi, ja huva - tänk om rumpan verkligen börjar hänga med hela 11 cm! :-O Jag har ett skevt ögonmått, det hänger inte fullt så mycket än :-)

Kram!

Karin

Lilla huset på prärien sa...

Vilken bra idé med blommor på lösvikt. Det tror jag inte att jag sett någonstans faktiskt!

Om jag kommer förbi Kunsbacka ska jag absolut kolla in båda dina ställen.

Tusen tack förresten för tipset med silvret. Det blev jättefint! Ska visa lite längre fram...

Kram Jenny

Hannis sa...

Kul att du kikade in!
Vilken härlig blogg du har!

Satt och kollade på dina Greklandsbilder och blev ressugen igen=))

Den där lilla buren var jättefin!

Ha en go vecka//Kram Hannis

Inne o uteliv sa...

Fina blommor du köpt. Har aldrig sett blommor på lösvikt tidigare. Mysiga ställen du tipsar om. Får komma ihåg dom om vi åker söder ut.

Ha det bra!
Kram Åsa

Veronica sa...

Hej! Vilka otroligt söta flaskor du fått tag på och vilken härlig blogg du har :)
Veronica

Anonym sa...

mitt jobb består inte alltid av att leta inspelningsplatser tyvarrr... Fin blogg du hade. Jag ska snart blogga lite om mitt ekologiska grönsaksland. Eller försök till grönsaksland:) hehe.,,

Snusilus o Sannibus sa...

Vilka härliga bilder :) Verkar vara två mysiga ställen, tyvärr är jag aldrig i Kungsbacka... Synd. Nåja, ha en fin måndag!

Kram, Susanne