torsdag 14 augusti 2008

Sann glädje!

Måste visa er två saker jag fått som gjort mig SÅ glad!

Först ut är en gammal potatiskorg som kommer från min farmor & farfars gård.
Jag minns, från när jag var liten, hur vi hjälpte till att plocka potatis på åkern och använde då dessa korgar. Vet inte varför, men härom veckan kom jag plötsligt att tänka på dem och hur roligt det hade varit att ha en, nu när vi hämtar potatis från vårt eget land...
Frågade pappa om han visste om det fanns någon kvar i ladan, men det trodde han inte...



Men nästa gång han kom förbi hade han en med sig!! Brorsan hade hittat en, å jag blev hur glad som helst! Den är lite trasig i botten, men stark och stabil, så det gör inget.
Den andra saken som gjort mig så glad, så glad, är en sockerlåda. Vissa av er vet att jag varit på jakt efter en länge. Men de få jag hittat på loppisar, har varit antingen för dyra eller i väldigt dåligt skick. Jag visste att pappa hade en i stugan, men den ville han behålla... Så när jag tog upp det med pappa igen, och förklarade hur bra den skulle passa hos mig, visar det sig att han inte hade en - utan sju!! "Så du kan väl få en..."



Pappa hittade dem på tippen för massa år sedan, antagligen innan de blev värda något, hihi...
Så nu är jag stolt ägare till både en sockerlåda och en gammal potatiskorg! Skoj, va?
Kram!

7 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Kul och fina var de!

Kram!

Home No.1 sa...

Hej och tack för att du kom på "visningen" *ler*!

Härlig potatiskorg,har surfat runt lite på din blogg och tittat, vad fint ni gjorde i våras utanför er entre.
Gillar husfärgen vad är det för nyans?

Kram A.

Grodmamman sa...

Åh, en sådan korg hade min mormor och morfar också! Nu har min bror den då han tagit över gården. Sockerlådor skulle jag också vilja ha några.
Fina kläder du har sytt också! Önskade att jag hade mer tålamod för småpill när det gäller att sy. Fast du fick mig faktiskt sugen på att försöka och jag tror att jag har boken du tipsade om.
Kul att du hittat till min blogg också!:)
Kram

Anonym sa...

Kul att man kan bli så glad över prylar!

Själv blev jag minst lika glad då jag för någon månad sedan äntligen köpte en handöverfräs efter 20års trånande i Clas Ohlson-katalogen...

Viola sa...

Hejsan, ja ibland kan det vara små ting som man länge letat efter som kan göra en så jättelycklig. Vad härligt att du fick tag i båda som du letat efter. Ha en bra helg, Viola

Liza i pepparkakshuset sa...

Det är kul när man har något som har använts i släkten. Själv har jag en mjölktunna som det står mitt flickefternamn på efter farfar.

Ha det bra
Kram Liza

Camilla sa...

Vad kul att få "ärva" saker av tidigare generationer! Tyvärr har mina föräldrar varit alldeles för duktiga på att rensa i förråden! Ha en bra kväll! Kram Camilla :-)