söndag 10 augusti 2008

Helsingör, Klippan och Kullen...

Hej igen!

Vem orkar vänta, när man har SÅ mycket att berätta och visa?

I torsdags åkte vi så till Helsingör. Är alltid lika full av förväntan över denna mysiga lilla stad... Den har ännu aldrig gjort mig besviken!
Min kompis, som är höggravid, trodde inte att hon skulle orka följa med, men det gjorde hon, vilket såklart gjorde trippen ÄNNU trevligare!

Vi strosade runt, fikade och strosade lite till. Så mysigt! En annan gång ska jag ta mig tid att promenera längre bort från de centrala gatorna, bara för att titta på de mysiga husen och i alla små, smala gränder. Som denna...



Jag har fotat de flesta av mina fynd, men alla har inte riktigt funnit sin rätta plats än, så ni får ha lite överseende med ostylade bilder - OK?



En getingfångare och ett fågelbord. Fågelbordet har en pinne som monteras undertill. Den ska få stå i en fin blomsterrabatt nästa sommar. Getingfångaren borde jag tagit fram när vi satt på Flickorna Lundgren dagen efter... Mer om det senare.



Majas lilla bebiskanin fick en ny uppsättning kläder. Sparkdräkt och haklapp.



Denna korg tror jag att jag ska ha i badrummet, med fint inslagna dofttvålar i. Annars kan jag ha den till nästa vad som helst... Skulle faktiskt vara fin som brödkorg, men en fin liten brödduk av något av de nya tygerna... Hmm, får nog plocka fram symaskinen.
Bilden är tagen i vårt badrum, ni skymtar badkaret och bastudörren. Visar mer från det en annan gång!



Givetvis följde det med lite blommor hem från torget i Helsingör. Murgröneviolen är ungefär fyra gånger så stor som de flesta jag sett här hemma, men till samma pris!! Myrtenträdet är bara så sött. Ska göra allt i min makt för att det ska överleva!

I Helsingör hittade jag även ett par stumpbyxor till Maja som jag letat efter länge. Jag köpte likadana där för två år sedan och har hon använt dem hur mycket som helst! De är randiga i turkost, ljusgrönt och vitt - SÅ fina! Så ni må tro att jag blev glad när jag hittade dem, i en annan butik, till halva priset - helt perfekt!!

Vet inte om ni orkar läsa ännu mer? Hade tänkt berätta om resan hem, som gick via Kullenhalvön. Hittade två riktiga smultronställen!! Nja... ni får läsa om det imorgon!! Så har ni något att se fram emot... ;-)

Kram o godnatt

10 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar din introlåt!!

Viola sa...

Hejsan, vilka ljuvliga bilder, Danmark ligger mig varmt om hjärtat, det finns ju hur många mysiga affärer som helst. DU fyndade ju verkligen. Myrtenträd är så vackra, men svåra, lycka till. Ser fram emot att få se resten, ha en bra måndag, kram Viola

Cilla sa...

Vilken fin blog du har. Visst är Helsingör underbart. Så fina blommor du köpte. Önskar vi dahe fler trevliga florister här i Ystadtrakten.

Kram Cilla/ Cillas Cottage

Emmas Vita Hus sa...

Vilken lyckad tripp du verkar ha haft! Tygerna du köpte var underbara, har varit inne på deras hemsida men får sådan fruktansvärd beslutsångest, man kan ju inte köpa allt...Ja du såg rätt, semestern tillbringade vi i Österlen och hittade massor av små smultronställen, vill dit snart igen. De vita verandamöblerna m kryss köpte vi på Åhlens för några år sedan, kanske finns de kvar i deras sortiment- men är inte säker. Ha det gott, Kram Camilla

Anonym sa...

Jag längtar tills jag också har ett hus att inreda, nu är det nog bäst att spara slantarna. Jag hoppas jag får följa med på nästa Helsingörresa...?!
KRam

LantlivsAnette sa...

Åhh vad du har varit på en rolig resa..och vilka fina saker du har köpt !!
Jag ser framemot resten sen då..
Kram Anette

Annika sa...

Stoff o stil..... mmmm vilka fina tyger du handlat... o den stickade pläden.... avis.... kul att det blev en lyckad tripp.... väntar på flera bilder.... Kram Annika

Veronica sa...

Så fina saker du hittat! Det är så man blir avundsjuk!! Vist är det härligt att strosa rund på gator och torg och njuta över hur vackert Sverige kan vara. Väntar med spänning inför morgondagens bilder.
Kram Veronica

syster doris sa...

Ja, visst är jag hemsk!:)
Jag lovar dig mer bilder! Snart!

Kram T

Moodboardwithflowers sa...

Visst är Helsingör mysigt! Finns ju så många mysiga butiker där! Välkommen in till mig och tävla om fina handdukar!