måndag 28 juli 2008

Vilken kväll!!


Vi har mannens bror Anders på besök och idag på kvällen tog vi en tur till havet och badade och åt kvällsmat.
Jag bakade från Leilas bakbok, ett fyllt bröd. Väldigt enkelt att göra och hur smidigt som helst att ta med sig till stranden!!

Man kan nog fylla det med precis vad man vill, men jag hade mozzarella, oliver, soltorkade tomater och lite överbliven grillad fläskfilé. Funderade på att lägga i fetaost, gjorde det inte, men det hade nog varit supergott!!

Har ni inte redan provet det - gör det!

Det var 23 grader i vattnet - helt underbart! Det är kvällar som denna, man ska drömma tillbaks till när man sitter och huttrar i november...

Nu ska jag krypa ner under täcket, eller inte. Jag ska lägga mig bredvid täcket, för här är hur varmt som helst. I vilket fall... SOVA ska jag! Natti natti!

Alphabeat

Musiktemat just nu är danska gruppen Alphabeat.
De ger mig SÅ mycket energi!! Någon som känner likadant?

Jag säger bara: RUSTA!!

Jag har en ny favoritbutik, Rusta! Flera av er andra bloggare skriver om fynd ni gör där, men jag har fram tills nu mest tyckt att de sålt skräp... (Tycker i och för sig fortfarande att de säljer mest skräp, men har insett att det finns riktiga fynd också!)

Idag tog jag en snabb sväng dit på lunchen. Detta följde bland annat med hem:

En vit plastmatta. Helt enkel och bara vit! Den kostade 99 kr.

Röda sopsäckar med vita prickar. 39,90 per förpackning.
Finns det möjlighet att göra städningen lite roligare, så varför inte?!?

Dessa tycker jag bara är SÅ fina!! Marschaller i prickigt och rutigt! Att ingen tänkt på det tidigare, att man kan göra även marschaller lite roligare?!? Trevligt, trevligt!
Priset var nästan det bästa av allt... 10 kr för två.
En prydnadskudde (den gröna) till gästsängen fick också följa med hem. 49 kr.
Nu ska jag jobba vidare en stund, innan det är dags att ge sig hem och sy överdrag till dynorna på altanen!

Tjingeling!

torsdag 24 juli 2008

Keramik

Ni har väl inte missat Hanna Svenssons underbara keramik?!? Jag såg hennes gigantiska kaffekopp hos Malin, med bloggen Älskar Sött, och blev redan då förälskad!



Upptäckte sedan att en butik här i Kungsbacka säljer hennes saker, då köpte jag den minsta kronan (plånboken tillät inte mer just då...).



Men tittar man på Hannas hemsida, så inser man ganska snart att man måste (ja, faktiskt!) ha den stora koppen... och tårtfatet... och en större krona... och en kruka kanske... och...



Dags att börja spara!

Kram och godnatt!

Inbjudningar...

Har de senaste kvällarna suttit och knåpat ihop ett gäng inbjudningar till en kräftskiva som vi ska ha tillsammans med goda vänner. Jag tog hjälp av en annan god vän, Silhouetten, och såhär blev resultatet. Ganska enkla, men det vill jag att de ska vara...





Hoppas nu bara att alla kan komma!!

Måste bara visa några bilder från olika blommor här hemma. Först ut är en hemtrevnad, som jag tycker så mycket om. Denna står i en av mina sötaste krukor någonsin, med en ros på kanten. Ni som följer min blogg kanske kan gissa var jag har köpt den? Jo, precis, hos Fröken Ros i Kungälv. Inte helt oväntat...



Nästa blomma på tur är mina nya pelargoner, som står i köksfönstret. Jag tror knappt det finns några sötare blommor än små knubbiga pelargonknoppar... Vad tycker ni?





Sist ut för denna gång är en annan söt liten blomma, som jag dessvärre inte har namnet på...
Den har jag köpt på Särö Trädgård tidigare i veckan. Det är en underbar handlelsträdgård, som jag gärna bara strosar runt i! Nu har de dessutom ett nyöppnat trädgårdscafé som heter duga! Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi!



Det var allt för mig för denna gången! Hoppas vi "ses" snart igen!

Kram Camilla

Kort inlägg...

...innan jag jag ger mig ut i SOLEN!!



Jag hittade härom dagen en helt fantastisk nätbutik, som specialiserat sig på danska Mailegs sortiment. Jag bara älskar deras saker och har länge letat efter en butik som säljer tillbehör till kaninerna, inte bara möbler då utan även kläder, skor, väskor m.m. Här finns det!!!

Så, gillar ni Maileg, så kolla in DENNA hemsida!

Puss & Kram

tisdag 22 juli 2008

Lavendel och zink...

Idag har jag planterat blommor som jag handlade i helgen, när vi var nere i stugan.
Vi tog med svärföräldrarna till Särdals Kvarn och kunde jag motstå att handla igen? Nej, knappast!! Tror helt enkelt inte att det möjligt att åka till denna fantastiska butik, utan att köpa med sig något hem...

Denna gång blev det lavendel, murgröneviol och en annan söt, liten blomma. Jag brukar nästan alltid bara köpa vita blommor, men denna gången gick de i lila...





Det blev en sväng till Ikea idag. Inga stora inköp, men två bänkar/låga bord blev det...
Har först och främst tänkt att måla dem vita, sedan sy två dynor och ha lite andra fina kuddar på, så kan det nog bli en riktig mysig läshörna utanför altandörren... Eller vad tror ni? Vänta ett par dagar och se det färdiga resultatet, vetja!!



Oj! Nu börjar Morden i Midsomer - måste rusa!


Altanen växer

Just nu håller vi på att bygga till vår altan.
Den blir lite större och sträcker sig nu längs med hela baksidan. Nu är den rejält stor och det känns jätteskönt!! Underbart att få det ordnat på baksidan. Hörnet där vi inte hade altan från början, var en överbliven plats där vi aldrig var. Nu är det altan istället, med en del alltid i skugga, vilket ju faktiskt kan vara riktigt skönt när det är så varma sommardagar som denna sommaren - NOT! Jaja, nästa sommar kanske?
Jag planerar nu för att inreda altanen och känner mig väldigt sugen på en platsbyggd soffa, så som Malin och hennes familj har. Visst är den fin?!?

Jag är också väldigt sugen på att bygga en hylla, som nog blir något liknande det här...


Fast jag funderar på om man skulle kunna göra en bänkskiva av betong eller cement istället? Tror det skulle bli väldigt charmigt. Bruka Design har en möbelserie med cementskiva på. Undrar bara hur det står sig utomhus? Någon som vet?

Både mannen och jag jobbar denna veckan och Maja är i stugan med mormor och morfar, vilket innebär att vi är barnfria med kvällarna helt för oss själva. Det firade vi igår med att sticka ut och springa tillsammans!! Mysigt va?
Ikväll ska vi nog åka till Ikea och bara strosa runt. Jag har tur som har en make som faktiskt gillar att gå runt på Ikea och titta!! Bra, va?

Ha en skön eftermiddag och kväll!
Kram Camilla

fredag 11 juli 2008

Känner ni doften?



Här doftar det i alla fall äpple och kanel...

Idag har jag bakat bullar, eller gifflar rättare sagt!
Min farmor gjorde alltid det när vi var små, så det känns riktigt nostalgiskt...

Farmor hade någon slags marmelad i sina, tror det var apelsin, men jag hade äpple/kanelsylt. Måste jag säga att det blev gott?!?



Sylten har jag köpt här, vid Särdals Kvarn, som är ett av mina nya favoritställen! Kvarnen ligger strax norr om Haverdal, som i sin tur ligger knappt två mil norr om Halmstad.

Vid kvarnen finns en butik, där de säljer sylt, saft och diverse delikatesser. De har även en barnavdelning, med spel och böcker m.m. Utanför finns det också ett mysigt kvarncafé, men framförallt en alldeles underbar trädgårds- och inredningsbutik, Tidlösa Trädgård. Så mysig!






Ett riktigt smultronställe, som jag med säkerhet kommer besöka nästa gång jag har chansen!
Kan inte annat än att säga åt er att göra detsamma!!

Avslutar dagens inlägg med en bild på en gammal trätunna, helt fylld med margueriter! Underbart!

Dags att krypa ner under täcket och drömma om hur min trädgård ska se ut när den är uppvuxen och lummig!

Natti natti!