måndag 26 maj 2008

Resultatet...

... blev så här:

Inuti var det chokladmousse och vaniljkrämsgrädde. Ganska mumsigt faktiskt! Hihi...
Tårtan var ganska stor, så det var lite besvärligt att få till fondanten så att den skulle bli stor nog, utan att gå sönder när man lade den på tårtan... Men det gick!!
Dock blev den faktiskt lite tunn här och var och då tenderar den att smälta en aning. Något att tänka på, tror jag, att inte kavla fondanten för tunn. Alltid lär man sig något!! (Trist vore det väl annars.) Dopgästerna verkade i alla fall uppskatta tårtan, vilket såklart alltid är viktigast! (Eller?)

Kronan gjorde jag av flowerpaste (som jag köpte hos Tårtdecor). Flowerpaste är ungefär samma sak som fondant, men torkar snabbare och blir hårdare, vilket gör att den är lämplig till exempelvis blommor (eller prinsesskronor). I tårtaffären köpte jag även guldpulver (ätbart), som jag blandade ut med lite alkohol (går bra med vatten, men alkohol gör färgen blankare). Mysig och högtidlig detalj, tycker jag, med krona i guld!
Texten på tårtan har jag skrivit med kristyr.

Dopet i övrigt gick jättebra, Ingrid skötte sig alldeles utmärkt!! I doppresent fick Ingrid en Mailegmus (den som sitter i mitten på bilden, med rutig klänning). Jättefin var den! Maja ville gärna behålla den själv... (tror hennes mammas kärlek till Maileg smittat av sig!).I sommar ska jag ta med familjen på en rundtur i Danmark (inte alls för att handla fler Mailegsaker!) . Har hittat en bra rutt, som täcker in flera riktigt fina danska butiker. Visar mer om detta imorgon (eller i alla fall någon dag snart...)!!

Nu ska jag nana!
Godnatt!

7 kommentarer:

Mia sa...

Sitter och äter av tårtan just nu, den är fortfarande lika god, men det är inte mycket kvar efter att svärmor ätit tårta både till kvällsmat och frukost. Supertack!! Kram

Annika sa...

Vilken tårta!!!! Superfin. Kul att allt gick bra.. Man är ju lite nervös inför ett dop. Fin present också:) Kramiz Annika

Anonym sa...

Vilken läcker tårta!

Vägen till Drömhuset sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vägen till Drömhuset sa...

jättefin tårta du gjort :) blev ju toppenbra, och vad fint du skriver i kristyr!!

frökenros butiken ser jättemysig ut verkligen, kanske värt ett besök av mig med.. haha..

angående att ångra sig vid uteblivet köp, jag brukar alltid handla på mitt clubkort på hemtex, så får man smidigt hem en faktura som du kan delbetala.. tycker jag är toppen. man kan säga att du har hemma sakerna en månad utan att betala, haha :)Hemtex har fått in jättefina bäddset, med rosor bland annat som verkligen doftar greengate, men mycket billigare :) det gillar jag haha..

stor kram sara

Liza i pepparkakshuset sa...

Kul med dop och vilken vacker tårta. Jag bakar gärna med det blir aldrig så där snyggt..

Ha en bra vecka
Kram Liza

Vitfärg, romantik och rosor sa...

Hej.
Åh vad du är duktig på att baka, superfin tårta, den såg väldigt smarrig ut.
Ha det gott.
Kram från Annika